Medici
Vrei o programare?
Este foarte simplu sa iti faci o programare. Apasa pe butonul de mai jos si completeaza datele necesare.
Consultul ginecologic constă în primul rând în anamneza (discuția cu pacienta),cu privire la problemele ei de sănatate. În continuare, aceasta se schimba cu papucei si halat de unica folosinta,se examineaza sanii, apoi pacienta se aseaza pe masa ginecologica iar medicul efectueaza consultul si eventual recoltarea de analize. Aceasta procedura dureaza 3-4 minute si desi poate prezenta un usor disconfort, nu este dureroasa si este preferabil sa se realizeze la mijlocul perioadei menstruale.
Pregătirea pentru vizita la ginecolog
Inaintea vizitei la ginecolog, ce se poate completa cu recoltarea de analize genitale, este recomandat cu 48 ore inainte sa nu aiba loc contact sexual sau spalaturi intravaginale. Este recomandat sa aduceti cu dumneavoastra la vizita la medic orice alte rezultate ale consulturilor anterioare pe care le-ati realizat, analize de laborator sau investigatii imagistice.
De ce este consultația ginecologică obligatorie?
Consultatia ginecologica este un pas obligatoriu in existenta femeii. Consultatia gicecologica trebuie realizata o data pe an, in lipsa unor probleme speciale. Inafara de acest consult anual, adresati-va medicului in urmatoarele conditii – scurgeri vaginale modificate, tulburari de ciclu menstrual, infertilitate, orice sangerare in perioada de menopauza, dureri pelvine, modificari la nivelul sanilor, aparitia unei secretii mamare, formatiuni dureroase sau nedureroase prezente la nivelul vulvei sau vaginului.
Monitorizarea colului uterin este important sa se realizeze anual, prin examenul citologic Babes-Papanicolau. In cazul in care medicul ginecologic considera necesar, la acesta se poate adauga examenul colposcopic al colului sau analiza de genotipare HPV.
Screeningul cancerului mamar trebuie realizat anual, prin ecografie mamara bilaterala pana la varsta de 40 ani, iar mai apoi prin mamografie ce este completata de ecografie mamara deasemenea.