Str. 23 August, Nr. 53, Et. 2, Târgu Jiu

Prima pagină > Durerea acută și cronică

Medici

Vrei o programare?

Este foarte simplu sa iti faci o programare. Apasa pe butonul de mai jos si completeaza datele necesare.

Ce este durerea?

Durerea este o experiență senzorială și emoțională dezagreabilă, dată de o leziune tisulară veritabilă sau potențială sau de o descriere cu termenii ce se referă la o asemenea leziune (conform Asociației Internaționale de Studiul Durerii).

În ultimii zeci de ani au apărut nenumărate studii despre durere, durerea fiind abordată din numeroase puncte de vedere începând cu cele medicale, psihologice, sociale, economice, chiar și teologice.

Clasificarea durerii este de asemenea abordată din diferite puncte de vedere în funcție de criteriul folosit.

Poate că cel mai frecvent simptom care trimite individul la medic este durerea. Iar din punctul de vedere al pacientului, cea mai importantă clasificare a durerii este în durerea acută și durerea cronică.

Durerea acută

Durerea acută este durerea ce apare în momentul traumatismului, intervenției chirurgicale sau debutul unei boli acute, fiind semnalul unei agresiuni acute – un semnal de alarmă pentru individ. În cazul durerii acute, tratamentul este de domeniul specialiștilor Anestezie & Terapie intensivă – în cazul unui traumatism sau intervenții chirurgicale – sau a celorlalți specialiști ce tratează o boală acută.

Durerea cronică

Durerea cronică, cea care durează mai mult de 3 luni, pune probleme mult mai complexe și este mai dificil de tratat, fiind necesară cooperarea mai multor specialiști – anesteziști, neurologi, psihologi, psihiatri, neuro-chirurgi, interniști.

Programare pentru Durerea acută și cronică

Vrei o programare?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vrei o programare?

Prin apăsarea butonului de apelare Call Center declar că sunt de acord cu Termenii și Condițiile, cât și cu Politica de Confidențialitate a clinic-life.ro.