Str. 23 August, Nr. 53, Et. 2, Târgu Jiu

Prima pagină > Ecografie pelvină

Medici

Vrei o programare?

Este foarte simplu sa iti faci o programare. Apasa pe butonul de mai jos si completeaza datele necesare.

Ce reprezintă ecografia pelvină?

Reprezintă o examinare a părții inferioare a abdomenului cu ajutorul ultrasunetelor, utilizată ca metodă de primă intenție în investigarea patologiei pelvine pentru detectarea și diagnosticul afecțiunilor pelvine.

Cu precădere, ecografia pelvină se utilizează pentru evaluarea și diagnosticarea organelor genitale interne masculine sau feminine și a vezicii urinare.

Pregătirea pentru ecografia pelvină

– Pregătirea prealabilă presupune ca pacientul să bea un litru de apă într-un interval de 30 minute inaintea investigației.

– În cele 30 minute dinaintea investigației, pacientului i se recomandă a nu urina deoarece vezica urinară fiind plină, permite o vizualizare ecografică mai bună a structurilor învecinate (prostată, uter, ovare).

Pregătirea prealabilă investigației este foarte importantă pentru acuratețea imaginilor.

Care este cea mai întalnită afectiune pelviană?

Boala inflamatorie pelvina reprezinta o infectie a uterului, trompelor uterine si, posibil, a ovarelor. Aceasta poate duce la formarea cicatricilor cu benzi fibroase care se formeaza intre tesuturi si organe.

Afectiunea este una dintre cele mai importante complicatii ale bolilor cu transmitere sexuala. Aceasta poate să se răspandească din vagin la uter, trompelor sau ovarelor.

Boala inflamatorie pelvina nu cauzeaza adesea semne sau simptome. Conditia ar putea fi detectata mai tarziu atunci cand intampinati probleme in a ramane insarcinata sau aveti dureri pelviene cronice.

Complicatiile includ durerea cronica, sarcina ectopica si infertilitatea.

Desi cauza principala o reprezinta infectiile cu transmitere sexuala, boala inflamatorie pelvina se pot dezvolta si in urma infectiilor din alte cauze.

Ce este durerea cronică pelvină?

Durerea pelvină este un simptom foarte frecvent în rândul femeilor de toate vârstele. Există multe cauze pentru durea pelvienă, deși unele nu sunt bine înțelese. Cea mai frecventă cauză a durerilor cronice pelvine o reprezintă endometrioza, la aproximativ 80% din femeile cu dureri pelviene fiind evidențiate laparoscopic implante de endometrioză. Alte cauze ginecologice pentru durerea cronică pelvină pot fi:

– aderențe;
– fibroame (leiomioame);
– adenomioză;
– boala inflamatorie pelvină (infecție ce afectează uterul, trompele și / sau ovarele);
– stenoză de col uterin;
– chisturi ovariene;
– ovar ectopic.

O femeie cu dureri cronice pelviene merită o evaluare amănunțită, începând cu un istoric și examen fizic detaliat. De multe ori evaluarea endoscopică (laparoscopie) este necesară pentru diagnostic.

Adolescentele cu dureri pelvine necesită o atenție deosebită. Un număr semnificativ de tinere, cu dureri pelviene au endometrioză. Diagnosticul este adesea amânat, deoarece familiile lor interpretează adesea simptome tipice de endometrioză, cu cele asociate perioadei menstruale.

Programare pentru Ecografie pelvină

Vrei o programare?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vrei o programare?

Prin apăsarea butonului de apelare Call Center declar că sunt de acord cu Termenii și Condițiile, cât și cu Politica de Confidențialitate a clinic-life.ro.